2009/12/05


A méz és a virágpor


A hideg beköszöntével a megfázásos betegségek időszaka is közel került hozzánk. A sok gyógyhatású készítmény mellett azonban adott a természet néhány olyan ’terméket’ számunkra, amelyek – kellemes ízük mellett - sokféle gyógyhatással is rendelkeznek. A következőkben a méz jótékony hatásairól lesz szó
A méz könnyen emészthető, ugyanakkor magas tápértékkel rendelkező készítmény. Közel 190 tápanyagot tartalmaz, amelyek azonnali energiával látják el a szervezetünket. Sokkal több, mint édesség vagy édesítőszer. Egyszerre étvágyjavító és emésztést segítő hatású élelmiszer, melyet a szerves savai idéznek elő. Illat és aromaanyagai ugyancsak étvágyjavító hatásúak. Cukrai könnyen felszívódnak.

A mézben számos enzim található, melyek nélkülözhetetlenek az immunrendszer akadálytalan munkájához. Ezek az enzimek olyan anyagok, amelyek a szervezetünkben zajló anyagcsere-folyamatokat szabályozzák. Lerövidítik a gyógyulási időt, javítják a vérkeringést és felgyorsítják a véralvadást.

Nyomelemekben - kalcium, magnézium, jód, vas, réz, cink, kobalt, nátrium, foszfor, mangán, kén - és vitaminokban - A, B1, B2, B3, B6, C, E, folsav és biotin - gazdag készítmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése